Croon Davidovich toont werk van Elizabeth Kleinveld

28-01-14

Amsterdam - Bij Croon Davidovich Advocaten is vanaf vorige week weer een nieuwe expositie te zien. In het kader van de twee maal per jaar wisselende tentoonstelling hangt in de ontvangstruimte en spreekkamer werk van Elizabeth Kleinveld, een in New Orleans geboren en getogen kunstenaar die al ongeveer twintig jaar in Nederland woont. Na enkele experimenten met andere kunsttechnieken richt Kleinveld zich sinds ongeveer tien jaar op fotografie. Bij Croon Davidovich zijn werken uit de twee grote projecten van de laatste jaren te zien: Flower reflections en In empathy we trust.

 

Flower reflections
Flower reflections viert de vreugden van de schoonheid. De combinatie van de bloemen en hun kleurrijke en barokke esthetiek met het water waarin ze gereflecteerd worden, verleent deze foto’s een welhaast abstracte kwaliteit. Deze werken zijn op drie continenten – Europa, Azië en Noord-Amerika – te zien geweest. Bij Croon Davidovich hangen acht foto’s uit deze serie.

 

Peony Rose, 2007


Formaat: 50x120 cm
Oplage: 7 + 1 ap

 

In empathy we trust
Na dit project zette Kleinveld zich samen met Epaul Julien, een fotograaf en kunstenaar uit New Orleans, aan de herschepping van bekende Europese meesterwerken, zoals het Arnolfini-portret van Van Eyck en Het joodse bruidje van Rembrandt. In deze werken spelen E2, zoals het duo zich noemt, met stereotypen en vooroordelen van gender en ras. Dat laat zich het beste toelichten aan de hand van de ode aan Rembrandt, waar de bruidegom een vrouw en het bruidje een Chinese is. De kern wordt vertaald naar onze tijd, waarbij nadrukkelijk het eigen werk ook als een eerbetoon aan de eeuwenoude voorbeelden wordt gezien. Dit project is - ondanks de wellicht wat zware thematiek - vooral geestig en lichtvoetig van aard; de serie heeft dan ook een speelse titel meegekregen: “In empathy we trust.” Aan de reeks wordt nog gewerkt, maar desondanks zijn al foto’s in musea in Nederland en de Verenigde Staten tentoongesteld. Inmiddels heeft het Museum of Fine Arts in Houston een werk uit deze serie aangekocht.

 

Ode aan Rembrandt van Rijn, Het joodse bruidje, 2012 
 
Formaat: 52,5x60 cm
Oplage: 5 + 2 ap

 

Contact
De werken van Elizabeth Kleinveld zijn op afspraak te bezichtigen. Croon Davidovich is gevestigd aan de Prinsengracht 253 in Amsterdam; nadere informatie bij Kees Berendsen (tel. 06 5496 4781). Een exemplaar van de catalogus met achtergrondinformatie over de kunstenaar kan ter plaatse worden geraadpleegd; ook is een prijslijst aanwezig. Geïnteresseerden in aankoop kunnen zich wenden tot


Maria Helene Kublin van K&R Art Projects
06 1405 1326
of
mhelenekublin@cs.com

 

_____________________________________________________________

Noot voor de redactie
Croon Davidovich Advocaten heeft cliënten in uiteenlopende sectoren: van de vastgoedbranche en het uitzendwezen tot reclamebureaus en de entertainmentbranche. Daarnaast is Croon Davidovich actief in de wereld van de kunsten. In het verlengde van dat laatste specialisme wil Croon Davidovich ook een actieve rol spelen door getalenteerde kunstenaars een podium voor hun werk te bieden. Voor deze tentoonstelling heeft Croon Davidovich gebruik gemaakt van de expertise van K&R Art Projects.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *