Bezuiniging van Britse Arts Counsil wekt woede op

17-01-08

Briste Arts Council: meer geld voor minder instellingen.

Critici spreken van de 'grootste slachting ooit', nu 194 Britse instellingen hun subsidie verliezen. De Arts Counsil wijst de kritiek van de hand. 'We hadden nog nooit zoveel geld'. Het wordt een zware kerst voor veel Britse culturele instellingen. Immers, internationaal bekende organisaties als de London Mozart Players en het homosekuele kunstfestival Queer Up North uit Manchester dreigen hun subsidie te verliezen.

De afgelopen dagen viel bij deze en 192 andere kunstinstellingen een brief in de bus. Daarin schreef de Britse Arts Counsil, de belangrijkste verstrekker van subsidies aan de kunst, dat ze het in het nieuwe jaar zonder subsidie moeten stellen, of met beduidend minder geld. Critici hebben de aangekondigde kortingen al 'de grootste slachting onder kunstinstellingen' genoemd sinds de oprichting van de Arts Counsil, in 1940. De taad zelf wijst de kritiek van de hand. 'We hebben juist meer geld voor kunst dan ooit te voren van de regering gekregen', aldus woordvoerder Emma Russell. In totaal kan de Arts Counsil in de komende drie jaar circa één miljard pond (1,4 miljard euro) verdelen. Dat is een fractie meer dan de voorgaande periode.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *