Arbeidsovereenkomst wijzigen mag niet zomaar

06-05-09

U mag als werkgever niet op eigen houtje de arbeidsovereenkomst met uw werknemer wijzigen of er iets aan toevoegen. Dat geldt overigens ook voor de werknemer. Beide partijen moeten met een wijziging instemmen.

Zelfs als in de arbeidsovereenkomst de bepaling 'de werkgever heeft de bevoegdheid  bepaalde bedingen eenzijdig te wijzigen' is opgenomen, hoeft de werknemer een wijziging niet te accepteren. Een dergelijk beding geeft de werkgever namelijk niet de volle vrijheid van handelen. De rechter zal dan moeten bepalen of het belang van de werkgever zo groot is dat dit naar redelijkheid en billijkheid zwaarder moet wegen dan het belang dat de werknemer heeft bij handhaving van het oorspronkelijke beding.

Indien werkgever en werknemer akkoord gaan met een wijziging moet er een aanvullende arbeidsovereenkomst worden gesloten, waarin de wijziging of toevoeging wordt opgenomen. Ook de datum van inwerkingtreding moet worden vastgelegd. Voor het toevoegen van bepalingen geldt in grote lijnen hetzelfde als voor wijzigen: beide partijen moeten in beginsel akkoord gaan.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *