• Home > 
  • Nieuws > 
  • Arbeidsduur langer dan in cao: werkgever betaalt toeslag overuren

Arbeidsduur langer dan in cao: werkgever betaalt toeslag overuren

04-08-09

Een werknemer heeft een arbeidsovereenkomst met meer uren dan in de minimum-cao is afgesproken. Na het einde van zijn dienstverband eist hij een overurentoeslag over deze extra werktijd. Zijn werkgever verzet zich.

Een werknemer heeft een arbeidsovereenkomst voor 45 uur per week. Er is een algemeen verbindend verklaarde cao van toepassing, die bepaalt dat een werkweek naar keuze 38 of 40 uur bedraagt en dat hier niet ten nadele van de werknemer van mag worden afgeweken (een minimum-cao). Voor overuren geldt een toeslag variƫrend van 50 tot 100 procent. Na het einde van de arbeidsovereenkomst vordert de werknemer uitbetaling van deze toeslag voor alle uren boven de 38 uren per week.

De werkgever vindt dat de wekelijkse arbeidsduur van 45 uur mocht worden overeengekomen. Deze afwijking van de cao is immers in het voordeel van de werknemer zijn, aangezien hij daardoor ook (structureel) een hoger loon heeft. Ook zijn pensioenopbouw en zijn recht op loondoorbetaling bij ziekte is daardoor gunstiger. Verder heeft de werknemer, volgens de werkgever, nooit geprotesteerd tegen de arbeidsduur van 45 uur per week.

Overuren
De kantonrechter volgt de werkgever niet in zijn verweer. Het verweer dat de werknemer nooit bezwaar zou hebben gemaakt tegen de 45-urige werkweek acht de kantonrechter onjuist, nog daargelaten of dat tot een andere beslissing zou moeten leiden. De uren boven de 38 uur per week dienen derhalve als overuren te worden aangemerkt en daarover dient een toeslag betaald te worden.

Kantonrechter Dordrecht, 15 juni 2009, LJN: BJ0057
Door: Olf Praamstra | redactie HRpraktijk | 29 juli 2009

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *