2008: Goed jaar voor Nederlandse musea

09-01-09

De 55 grootste musea trokken gezamenlijk 11 miljoen mensen. De Nederlandse musea blijven het daarmee goed doen in de oplopende concurrentiestrijd met themaparken, theaters, bioscopen en meubelboulevards. Sinds 2006 is er een flinke stijging in het Museumbezoek te zien, toen ingegeven door het Rembrandtjaar.

In 2008 trokken enkele musea de aandacht met uitschieters in bezoekersaantallen. Dat gold met name voor de Go China tentoonstelling, gezamenlijk georganiseerd door het Drents Museum in Assen en het Groninger Museum. De lange rijen voor het Chinese Terracottaleger waren in Assen goed voor ruim 350.000 bezoekers, een absoluut record. Ook Museum de Fundatie met vestigingen in Heino en Zwolle sloot 2008 positief af met een verdubbeling van het bezoek. Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam deed eveneens goede zaken een bezoektoename van maar liefst 30%.  Zie voor meer cijfers bijgaand overzicht van 55 musea.

De Museumkaart is verantwoordelijk voor een groeiend deel van de totale bezoekcijfers. In 2008 werd de nooit eerder behaalde grens van 500.000 Museumkaarthouders overschreden. Gemiddeld bezoeken Museumkaarthouders zes keer per jaar een museum, in totaal ruim 3 miljoen.

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *