18 katten in een flat en een pony in de achtertuin

05-08-13

Kattendrollen in de tuin. Het aanhoudende geblaf van de dobermann van je buurman. Huisdieren zijn niet altijd een wederzijds genoegen. Hoeveel moet je pikken van de beesten van de buren?

 

Overlast van 18 katten

Sommigen sparen postzegels. Anderen katten. Zo lijkt het tenminste in de zaak waarbij een man uit Friesland maar liefst 18 katten in huis had. Dit werd zijn buurman te dol. Hij was de stankoverlast en het kattengejank op den duur meer dan zat. Hij stapte naar de rechter. Deze nam, als ware hij de Rijdende Rechter, een kijkje bij de buurman en kwam tot de conclusie dat drie katten wel genoeg moest zijn. Voor de overige katten moest de man maar een nieuw onderkomen zoeken. 

 

Wanneer is er sprake van overlast?

Dat hangt af van de omstandigheden van het geval. Op een afgelegen boerderij mogen meer dieren worden gehouden dan een in een klein flatje. Dit leidt in de praktijk tot discutabele uitspraken. Zo vond een rechter in Den Haag een aangelijnde pony in de achtertuin wel kunnen. Daar kun je anders over denken.

 

Bas van de Pol is paralegal bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam

Vrijblijvend advies? Stel ons een vraag...

U kunt gemakkelijk en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij streven ernaar om uw bericht zo snel mogelijk te behandelen. De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

  1. Naam *

  2. Telefoon

  3. E-mail *

  4. Uw vraag verzoek of opmerking *