Blog

Arbeidsrecht & Contractenrecht

Overgewicht op het werk

| 06-12-2010

Nog vol van de pepernoten en met watertanden uitkijkend naar de kerstkalkoen? Bezint eer ge begint! Overgewicht leidt tot hoger ziekteverzuim, minder productiviteit en minder concentratievermogen. En dat kan de werknemer uiteindelijk duur komen te staan.

Lees verder: Overgewicht op het werk

Wet griffierechten in burgerlijke zaken

| 01-11-2010

Griffierecht is een heffing die door partijen moeten worden betaald voor een (civiele) procedure. Vandaag, 1 november 2010, treedt de Wet griffierechten in burgerlijke zaken (Wbgz) in werking. Deze nieuwe wet vervangt de Wet tarieven in burgerlijke zaken en regelt de heffing en inning van griffierechten.

Lees verder: Wet griffierechten in burgerlijke zaken

Drukke baan geen belemmering voor tijd met gezin

| 04-10-2010

Zo kopte nu.nl onlangs een artikel. Sociologe Anne Roeters concludeert in haar proefschrift dat ouders met veeleisende banen niet per definitie minder tijd doorbrengen met hun gezin.

Lees verder: Drukke baan geen belemmering voor tijd met gezin

Tijdelijke wetswijziging betreffende jongere werknemers

| 12-08-2010

Op 9 juli jl. is als crisismaatregel een tijdelijke wet in werking getreden met betrekking tot arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd. De jeugdwerkloosheid is verontrustend hoog, zelfs aanmerkelijk hoger dan de werkloosheid onder personen van 27 jaar en ouder.

Lees verder: Tijdelijke wetswijziging betreffende jongere werknemers

Beslaglegging als drukmiddel

| 30-07-2010

In mijn praktijk wordt ik vaak geconfronteerd met de vraag hoe zo snel mogelijk een vordering te kunnen incasseren van een wanbetalende debiteur. Procederen kost veel geld en duurt vaak lang. Begrijpelijkerwijs vragen cliƫnten zich af of er geen andere manieren zijn om sneller aan hun geld te komen.

Lees verder: Beslaglegging als drukmiddel