Blog

Arbeidsrecht & Contractenrecht

Uitstel van executie!

| 28-05-2014

Belastingaanslagen komen vaak onverwacht en vallen meestal hoger uit. Door het niet betalen van een aanslag heeft de ontvanger van de Belastingdienst de uitzonderlijke mogelijkheid om zelf een dwangbevel uit te vaardigen en te laten betekenen door een belastingdeurwaarder. Vervolgens kunnen invorderingsmaatregelen worden opgelegd, zoals beslag op loon en roerende zaken zijn, maar zelfs ook het extreme middel van lijfsdwang.

Lees verder: Uitstel van executie!

Einde erfbelasting?

| 26-11-2013

Vrijdag heeft de Hoge Raad beslist dat particulieren geen vrijstelling kunnen krijgen voor de meest gehate belasting, namelijk de erf- en schenkbelasting. Ondernemers hebben wel recht op zo’n vrijstelling. Vorig jaar besliste de rechtbank in Breda nog dat particulieren daar wel recht op hadden.

Lees verder: Einde erfbelasting?

Ook duidelijkheid over banksparen bij ontslagvergoeding

| 22-11-2013

Nadat de staatssecretaris duidelijkheid heeft verschaft over de behandeling van ontslagvergoedingen en de oprichting van een stamrecht B.V. bij ontslag aan het einde van dit jaar, kwamen er uit de praktijk veel vragen of de gunstige overgangsregeling ook voor banksparen zou gelden. Het ministerie heeft nu toegezegd dat dit ook voor banksparen gaat gelden. Dit betekent dat indien de aanzegging tot ontslag in 2013 is gedaan en de beëindigingdatum van het contract is uiterlijk 30 juni 2014 is, in zo’n geval nog van de fiscaal zeer gunstige regeling gebruik kan worden gemaakt.

Lees verder: Ook duidelijkheid over banksparen bij ontslagvergoeding

Zwartspaarder: blijf niet zitten op je spaargeld

| 23-09-2013

Naast al het slechte nieuws met betrekking tot de bezuinigingsplannen van het kabinet rondom Prinsjesdag, was er afgelopen week ook positief financieel nieuws voor het kabinet.

Lees verder: Zwartspaarder: blijf niet zitten op je spaargeld

Einde van de stamrecht BV

| 17-09-2013

Het kabinet heeft bezuinigingsplannen en heeft zijn pijlen daarbij onder meer op de stamrecht bv gericht.

 

Vandaag zal officieel bekend worden gemaakt dat er een einde zal komen aan de lucratieve wijze van het ‘parkeren van de gouden handdruk’ in een vennootschap. Vanaf 1 januari zal er dan geen stamrecht bv meer kunnen worden opgericht waarin de ontslaguitkering belastingvrij kan worden gestort. Er komt dus een einde aan deze financieel en fiscaal zeer aantrekkelijke stamrechtregeling. Dus voorziet u een einde dienstverband dan kan het zeer aantrekkelijk zijn de ontslagregeling vóór 1 januari afgerond te hebben.

Lees verder: Einde van de stamrecht BV