When the aliens come, they will eat the fatties first

Afgelopen maand had de kantonrechter in Apeldoorn moeten oordelen of een 156-kilo wegende grondwerker kon worden ontslagen. De werkgever wilde van de man af, omdat hij niet meer in de door hem zelf gegraven kabelgoten paste. Volgens de werkgever was het al een paar keer voorgekomen dat het zijn collega’s niet meer lukte om de man uit de vers gegraven kabelgoten te tillen.

Op het door de werkgever ingediende verzoekschrift tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst heeft de kantonrechter helaas niet hoeven beslissen. De zwaarlijvige grondwerker viel dood neer bij de ingang van het kantongerecht waar hij zijn ontslag wilde aanvechten. Of de kantonrechter deze ontslagaanvraag wegens zwaarlijvigheid had toegewezen, zullen we dus nooit weten.

De werkgever in deze zaak had de werknemer in de afgelopen jaren een paar keer (tevergeefs) op dieet gezet. De werkgever die zich bemoeit met het voedingspatroon van een werknemer begeeft zich in de privésfeer van de werknemer. Het recht op privacy zal echter moeten wijken als het functioneren van de werknemer door zijn overgewicht in het gedrang komt. Denk hierbij aan een zwaarlijvige sportinstructeur, brandweerman of stewardess. Of aan een grondwerker die vanwege zijn gewicht blijft steken in de aarde.

 

Reacties

Novoline Spielen - 08-02-2011

Grundsätzlich betrachtet ist das eine super Story, ich frag mich aber, ob dies langfristig machbar sein wird.