Wat doe je met een zieke werknemer die stiekem bijklust?

Ontslag op staande voet! Zo dacht de Keukenkampioen daar tenminste over. Deze keukenboer uit Waalwijk zat met een zieke verkoper. De man zei last te hebben van zijn nek en kon volgens de bedrijfsarts zo'n 2,5 uur per dag werken. Bij de keukenboer welteverstaan. En wat deed meneer de rest van de dag?

 

De keukenboer kreeg een anonieme tip. De verkoper zou ook werken in het schoonmaakbedrijf van zijn schoonvader. Alle reden voor de keukenkampioen om een recherchebureau in te schakelen. De detective die het speurwerk verrichtte constateerde dat er inderdaad werd bijgeklust in het bedrijf van schoonpapa. Toen dat was vastgesteld kreeg onze zieke werknemer de zak.

 

Een procedure bij de kantonrechter in Tilburg was het gevolg. Die oordeelde recent dat de werknemer zich aan de voorschriften van de bedrijfsarts had gehouden en veegde het ontslag op staande voet van tafel.

 

De uitspraak is een bittere pil voor de werkgever, maar wel helemaal in lijn met de rechtspraak. Voor de belastbaarheid van een zieke werknemer is voor rechters het oordeel van de bedrijfsarts (of het UWV) bepalend. Niet wat een detective heeft vastgesteld.

 

Max van Til is partner van Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken.