Vakantiedagen over? Gebruik ze nu of nooit!

Juni is normaal niet echt een populaire vakantiemaand. Dat zou dit jaar wel eens kunnen veranderen. Van tienduizenden werknemers wordt een deel van hun vakantiedagen afgepakt als ze die niet snel - voor 1 juli – gebruiken.

 

Dat komt door een wetswijziging vorig jaar. In haar strijd tegen de bestaande verlofstuwmeren – gemiddeld nemen we eind december bijna twintig vakantiedagen mee naar het nieuwe jaar – heeft de overheid de wet veranderd. De ‘wettelijke vakantiedagen’ over 2012 (dat zijn er twintig als je voltijds werkt) moeten voor 1 juli 2013 gebruikt zijn. Zo niet, dan vervallen ze. En daar krijgt de werknemer geen cent voor terug.

 

Voor de meeste Nederlandse werknemer zijn er weinig dingen erger dan vakantiedagen die zomaar verdwijnen. En dus wordt de soep minder heet gegeten dan hij werd opgediend. De regeling geldt bijvoorbeeld niet voor vakantiedagen boven het wettelijke minimumaantal van twintig. De meeste werknemers krijgen jaarlijks zo’n 25 vakantiedagen. Die vijf ‘bovenwettelijke’ vervallen pas over vijf jaar. Net als het verlofstuwmeer dat vóór 2012 is opgebouwd. Ook dat blijft vijf jaar geldig.

 

Werknemers hebben sinds 1 januari dus twee soorten verlofdagen: langhoudbare en korthoudbare. Om werknemers te gerieven gebruiken ze per definitie de korthoudbare eerst bij een vakantieaanvraag. De verlofadministratie van bedrijven wordt er niet makkelijker op.

 

Dat is een van de redenen dat veel bedrijven niet meedoen aan de nieuwe regeling. In ruim een derde van de cao’s is afgesproken dat vakantiedagen toch niet binnen een half jaar vervallen, blijkt uit onderzoek van werkgeversorganisatie AWVN. In de meeste van die cao’s blijven de vakantiedagen gewoon net als vroeger vijf jaar geldig.

 

Verder geldt de vervaldatum per 1 juli evenmin voor zieke werknemers (die niet in staat waren tijdens hun ziekte verlof op te nemen). En dan is er nog een allerlaatste redmiddel voor wie echt dreigt dagen te verliezen per 1 juli: neem in juni al je wettelijke verlof uit 2012 in één keer op, ook al weet je dat het daarvoor te druk is op de zaak. Want zegt de baas vervolgens nee, dan het is maar de vraag of hij die vakantiedagen na 1 juli kan weggummen. Het is vermoedelijk wachten op de eerste rechtszaak hierover.

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich