Ontslag voor 'vies vuil ventje' bij Albert Heijn

Klagen klagen klagen
Albert Heijn kampte met een kassamedewerker die er hobby van maakte om klachten in te dienen. De man klaagde steen en been over leidinggevenden, collega's, klanten en de bedrijfsarts. In de loop der jaren werd hij naar verschillende filialen overgeplaatst. Overal bleef hij jammeren.
 
Stiekem geluidsopname maken
Begin dit jaar werd de querulant weer overgeplaatst. Hij vond het nodig om het kennismakingsgesprek op het nieuwe filiaal stiekem op te nemen. Maar daar liet meneer het niet bij. Toen hij de kamer verliet waar het gesprek gevoerd was, liet hij de opname lopen. Uit de opname blijkt dat de werknemer 'een vies, vuil ventje' wordt genoemd.
 
Ontslagprocedure
Kort geleden vond Albert Heijn het gedrag van betrokkene welletjes. 's Lands grootste kruidenier diende een ontslagverzoek in bij de rechter. In de ontslagprocedure dacht de kassamedewerker dat zijn geluidsopname hem zou helpen. Maar dat was misgedacht.
 
Schending privacy
Afgelopen maand heeft de rechter geoordeeld dat de werknemer een inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van zijn collega's. Volgens de rechter is wat er over de werknemer is gezegd weinig vleiend, maar heeft de werknemer het risico genomen dergelijke dingen te horen door het gesprek stiekem op te nemen.
 
Hoger beroep na ontslag?
Bij Albert Heijn kan de vlag uit. De rechter heeft de arbeidsovereenkomst beƫindigd en de werknemer krijgt geen cent mee. Over die beslissing kan de ex-kassa-medewerker niet met succes klagen: hoger beroep is niet mogelijk. De klaagzang is geƫindigd.
 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken