Ontslag op staande voet voor "zieke" werknemer

Sommige zieke werknemers flessen de boel. Terwijl de baas hun salaris moet betalen, vermaken ze zich prima. Zo ook een magazijnmedewerker bij een installatiebedrijf.

 

Ontslag op staande voet

De man meldde zich vorig jaar ziek vanwege allerlei klachten, waaronder knieklachten. Toch had de man er geen problemen mee om na de ziekmelding zijn huis te verbouwen en halve en hele marathons te lopen. Toen zijn werkgever daar dit jaar lucht van kreeg, volgde er ontslag op staande voet.

 

Kort geding

De magazijnmedewerker was het niet eens met het ontslag en startte een kort geding. In die procedure eiste hij onder andere dat zijn salaris werd doorbetaald. Volgens de man zijn beweging en sport heilzaam voor lichaam en geest. Leuk bedacht, maar de activiteiten van de werknemer en het feit dat hij daar geen melding van heeft gemaakt, maken dat de rechter zijn eisen van tafel heeft geveegd. Klussen en rennen in de tijd van de baas is er voor meneer niet meer bij. 

 

Benieuwd naar de uitspraak?

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken