Mag de werkgever doktertje spelen?

Een werknemer meldt zich ziek en verzoekt om inschakeling van een arbo-arts. Moet je als werkgever gehoor geven aan zo'n verzoek?

 

Ontslag op staande voet

De werkgever van een kraamverzorgende vond van niet. Een medewerkster meldde zich ziek en wilde graag een arbo-arts zien. Maar haar werkgever stond erop dat mevrouw eerst naar het bedrijf kwam. Dan zou bekeken worden of inschakeling van de arbo-arts wel nodig was. Toen mevrouw bleef weigeren om hieraan mee te werken kreeg ze ontslag op staande voet.

 

Ontslag aanvechten

De medewerkster liet het er niet bij zitten en stapte naar rechter. Het vonnis is gisteren gepubliceerd. De rechter maakt daarin korte metten met het standpunt van de werkgever. Na een ziekmelding heeft een werkgever niet het recht om van een werknemer te verlangen om naar het werk te komen om te bespreken of inschakeling van een arbo-arts wel nodig is. Het ontslag op staande voet was dan ook volkomen onterecht.

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken