Erotische afterparty mondt uit in ontslag

Uitvaartorganisatie DELA organiseerde een personeelsuitje in de hoofdstad. Vast waterfietsen door de grachten, een speurtocht of een andere tamme activiteit. Een manager vond het in ieder geval allemaal te braaf en besloot een aanvullend programma te organiseren. Dit kondigde hij per mail zo aan:

 

Ondeugd op de Wallen
Omdat ik dan toch in Amsterdam ben, ga ik daarna privé nog even door. Voor degenen die nu al weten dat zij ook zin in meer hebben, kunnen zich vrijwillig aansluiten bij [R.] en mij voor de  avond “Ondeugd op de Wallen”. Dit valt buiten de teamdag en vraagt een bijdrage van EUR 35,- per persoon. Let op! Dit is echt buiten het programma, puur een privé-aangelegenheid en de titel “Ondeugd op de Wallen” doet wat vermoeden. Overigens biedt het programma voldoende voor vrienden én vriendinnen…. Meer geef ik niet prijs☺

 

Strippers en slagroom
Zeven medewerkers waren wel te porren voor de door de manager in het vooruitzicht gestelde ondeugd. Die bleek te bestaan uit lapdances door strippers. Die spoten zich vol met slagroom en de medewerkers werden verzocht de slagroom op te likken. Dat is nog eens andere koek dan waterfietsen door de grachten of een speurtocht moeten ze gedacht hebben.
 
Ontslagprocedure bij de rechter
DELA was minder enthousiast over de pikante avond. Toen DELA er lucht van kreeg, volgde een ontslagprocedure. De manager vond het natuurlijk volstrekt onterecht dat DELA hem de laan uit wilde sturen. Volgens hem was de afterparty een privé-activiteit. Sinds afgelopen maandag weten we hoe de rechter tegen de zaak aankijkt.
 
Einde arbeidsovereenkomst
De rechter vindt dat waar een manager aan zijn medewerkers een activiteit aanbiedt, deze activiteit niet meer als louter een privé-activiteit kan worden gezien. De rechter oordeelt dat als een manager meegaat met een door het personeel georganiseerde activiteit hij ook in zijn rol van manager blijft. Dat is volgens de rechter nog meer het geval als een manager de activiteit zelf organiseert. Het verzoek van DELA aan de rechter om de arbeidsovereenkomst te beëindigen is dan ook toegewezen. Managers die naar de Wallen willen en liever niet alleen gaan, kunnen dus beter hun vrienden optrommelen dan hun medewerkers.

 

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken