Blog

Arbeidsrecht & Contractenrecht

De Waarde van een Twittervolger

| 09-01-2012

In het NRC van 28 december 2011 trof mij een bericht over een rechtszaak in de VS over Twitter. De zaak ging over de vraag hoeveel een volger op Twitter waard is. Met name was die vraag relevant omdat de werknemer werkte vanuit het twitteraccount van zijn werkgever.

Lees verder: De Waarde van een Twittervolger

MKB’er denk aan je merk!

| 31-01-2011

Het Beneluxbureau voor Intellectuele Eigendom (BVIE) maakt op haar website reclame voor het vastleggen van merken door startende ondernemers. Het BVIE signaleertt de twijfel bij de kleinere ondernemer om zijn merknaam te registreren. Hij zal dat liever vanwege de kosten uitstellen. ‘Met een eenmanszaak moet je immers zuinig omgaan met je kapitaal’ zo citeert het Bureau de ondernemer die voor zo’n beslissing staat.

Lees verder: MKB’er denk aan je merk!

'app store' toelaatbaar als merk?

| 25-01-2011

"Softwarefabrikant Microsoft probeert bij de rechter te voorkomen dat concurrent Apple de term ‘app store’ vastlegt als handelsmerk" , zo berichtte het NRC op 13 januari 2011.

Lees verder: 'app store' toelaatbaar als merk?

Meeliften met Champagne, merkinbreuk?

| 04-10-2010

Op 8 oktober 2010 zal de kort gedingrechter in Den Haag uitspraak doen in een zaak tussen het Comité interprofessionel du vin de Champagne (de producentenvereniging van champagneboeren) tegen Unilever.

Lees verder: Meeliften met Champagne, merkinbreuk?

Ruzie tussen twee donorkinderen

| 06-09-2010

In 2007 is in Amsterdam de stichting Donorkind opgericht. Doelstelling is de behartiging van de belangen van mannen die hun sperma ten behoeve van kunstmatige inseminatie hebben afgestaan en de belangen van personen die door middel van kunstzinnige inseminatie zijn verwekt. A werkt als vrijwilliger voor de stichting, verzorgt de correspondentie, maakt notulen en zet de website op.

Lees verder: Ruzie tussen twee donorkinderen