Blog

Jung Nam Heeringa

Jung Nam Heeringa

Vastgoedrecht & Huurrecht

Huisbewaring is niet genoeg

Jung Nam Heeringa | 14-01-2014

Woningen worden vaak tijdelijk verhuurd, bijvoorbeeld omdat de eigenaar op wereldreis gaat. Om huizen die in de sociale sector vallen (huurprijs tot € 699,48 per maand) langer dan drie maanden te mogen verhuren moet bij de gemeente een verzoek om huisbewaring worden ingediend. Alleen ben je er dan nog niet.

Lees verder: Huisbewaring is niet genoeg

Herrie bij de buren

Jung Nam Heeringa | 03-09-2013

Buren. Je bent ze liever kwijt dan rijk. Althans, dat vonden twee huurders uit Amsterdam. Zij waren de geluidsoverlast van hun buren meer dan zat. Hun verhuurder was het daar niet mee eens. Een gang naar de rechter kon dan ook niet uitblijven. Het Hof in Amsterdam boog zich over de zaak en nam een duidelijk standpunt in.

Lees verder: Herrie bij de buren

Zelf klussen

Jung Nam Heeringa | 20-08-2013

Regelmatig worden wij gebeld met vragen over het opstellen van huurcontracten. Tegenwoordig valt er van alles via internet op te zoeken en zijn standaard huurcontracten gemakkelijk te downloaden. Ik word veel minder vaak dan pakwek vijf jaar geleden gevraagd huurcontracten op te stellen of op juistheid te controleren. Dat begrijp ik aan de ene kant wel, zo vraag ik me namelijk af waarom ik bepaalde aktes van de notaris niet gewoon zelf van het internet kan halen, maar aan de andere kant vind ik het toch behoorlijk riskant.

Lees verder: Zelf klussen

Hoge Raad doet onbegrijpelijke uitspraak inzake derdenbeslag

Jung Nam Heeringa | 24-07-2013

Het derdenbeslag wordt gebruikt om geld te innen van je schuldenaren. Dit is een handig hulpmiddel. Je hebt namelijk geen medewerking nodig van de schuldenaar. Er wordt beslag gelegd op bijvoorbeeld een betaling die een derde aan jouw schuldenaar verschuldigd is. Deze moet de betaling opschorten totdat er is betaald door de schuldenaar. Zo kan je afdwingen dat je alsnog je geld ontvangt. De Hoge Raad deed vorige week een verwarrende uitspraak in zo’n beslagkwestie.

Lees verder: Hoge Raad doet onbegrijpelijke uitspraak inzake derdenbeslag

Mondelinge afspraken zijn toch ook geldig?

Jung Nam Heeringa | 16-07-2013

Heel vaak word ik geconfronteerd met deze opmerking als cliënten bij me komen en hun zaak aan mij voorleggen. Dat klopt, zeg ik dan. Maar als degene waarmee je die mondelinge afspraken hebt gemaakt zegt dat het toch anders zit lukt het je waarschijnlijk niet om die mondelinge afspraken ook te bewijzen.

Lees verder: Mondelinge afspraken zijn toch ook geldig?