Blog

Arbeidsrecht & Contractenrecht

A crack commando unit tegenover Bin-Laden

| 05-05-2011

Hadden de Navy Seals (marine zeehondjes) een license to kill van Obama meegekregen? Vast wel. Vanuit die beroemde situation room zal Obama via de radio- en webcamverbinding deze mondeling wel gegeven hebben: dear seals, if it gets hot, do not hesitate to kill mr. Bin-Laden. Met zo'n license is in deze situatie niet zo veel mis. Maar hadden zij ook een opdracht to kill mr. Bin-Laden. Daar begint het steeds meer op te lijken. Op maandagochtend staat in de slaapkamer van Bin-Laden van zijn villa (vil-la, zoals radio1 zegt) a crack commando unit (vide The A-Team). Na een voorafgaand vuurgevecht op de compound, rent een vrouw (de vrouw van?) ongewapend op de Navy Seals af; zij wordt in haar been geschoten. Vervolgens neemt de ongewapende Bin-Laden een 'vijandige houding' aan, waarna hij in een split sec doodgeschoten wordt, zodanig dat de foto niet getoond kan worden. Die zou te gruwelijk zijn. Kennelijk was bij Bin-Laden in het been schieten geen optie.

Lees verder: A crack commando unit tegenover Bin-Laden

Open brief aan Carice van Houten

| 01-02-2011

Beste Carice,

 

Ik las op mijn meest geliefde website na rechtspraak.nl, Nu.nl/achterklap dit keer niet dat je weer één of andere prijs gewonnen hebt, of gaat spelen met Tom Cruise, of dat je de nieuwe bond-girl wordt, maar dat je gestalkt werd of wordt door ene Johannes K. uit Groningen.

Lees verder: Open brief aan Carice van Houten

Sinterklaas en SM

| 03-12-2010

Soms heb ik bij het lezen van de krant of bij het lezen van een uitspraak van de rechtbank Groningen het gevoel dat ik niet alles uit mijn studententijd gehaald heb. Tuurlijk, ik dronk ook weleens te veel en ik bereidde ook niet al mijn tentamens even goed voor. Ik sliep uit, miste colleges en wist vaak op de minuut nauwkeurig hoe laat de studiefinanciering en mijn maximale IBG-lening was overgemaakt door mevrouw Harma Rappa-Velt (hoofd Informatie Beheer Groep). Maar ik heb gedurende mijn beide studies nooit mijzelf in een Sinterklaaspak gehesen en aan vrienden gevraagd dat pak met lampolie te overgieten en in brand te steken.

Lees verder: Sinterklaas en SM

Waarom geen juryrechtspraak?

| 03-11-2010

Op 1 november 2010 verscheen er een artikel van mij in de Volkskrant. In het artikel pleit ik ervoor mensen de keuze te geven om hun zaak voor te leggen aan een rechter of aan een jury. Het artikel is hier te lezen. Later op die dag ben ik in het radioprogramma Villa VPRO in debat gegaan over mijn idee met PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt en verslaggever Paul Vugts. Dit debat is hier nog te horen.

Lees verder: Waarom geen juryrechtspraak?

Camouflagepak in Lelystad

| 11-10-2010

Joris van Casteren heeft een boek geschreven genaamd 'Lelystad'. In dat boek vertelt hij hoe deze stad ontstaan is. Dit illustreert hij onder meer aan de hand van zijn eigen jeugd. Het is een ontzettend herkenbaar boek voor iemand die opgegroeid is in een vrolijke jaren 70/80-wijk waar iedere puber zich te pletter verveelt. Van Casteren heeft het over hoe hij de lantaarnpalen uittrapte (kon ik ook), winkelwagentjes in de sloot gooide en hoe hij overal op de muur zijn grafitti zette.

Lees verder: Camouflagepak in Lelystad