Blog

Arbeidsrecht & Contractenrecht

Vakantiegeld! Vergeet de werkster niet

| 21-05-2015

De maand mei is weer aangebroken. Voor velen het moment dat het vakantiegeld wordt bijgeschreven op hun bankrekening. Wie zijn huis laat schoon maken door een werkster, doet er verstandig aan een deel apart te zetten. De huishoudelijke hulp heeft ook recht op vakantiegeld. En die wil ook weleens op vakantie naar een plek waar ze jouw wc niet hoeft te schrobben.

 

Lees verder: Vakantiegeld! Vergeet de werkster niet

Albert Heijn zet falende taalcursisten op straat

| 11-05-2015

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is Albert Heijn blijkbaar heel wat waard. Vier Poolse medewerkers van de supermarktgigant worden ontslagen nadat ze zakken voor een taalcursus. Mag dat? De werknemers vinden van niet en spannen een kort geding aan. De uitspraak is verrassend te noemen.

Lees verder: Albert Heijn zet falende taalcursisten op straat

Uitgestudeerd? Daar gaat je kamer

| 07-01-2014

Je studententijd zit erop. Naar je stufi kan je nu dus wel fluiten. Gelukkig heb je de studentenkamer nog. Of toch niet?

Lees verder: Uitgestudeerd? Daar gaat je kamer

NVM makelaars opgelet!

| 08-11-2013

Bij de aankoop van een huis is er geregeld discussie over het werkelijke woonoppervlakte. Die oppervlakte is nog al eens lager dan dat de makelaar heeft aangegeven. In het verleden kwam dit verschil meestal voor rekening van de koper. Die had immers maar beter op moeten letten. De rechtbank in Den Haag deed onlangs een opvallende uitspraak in een zaak waar dit speelde.

 

Lees verder: NVM makelaars opgelet!