Blog

Arbeidsrecht & Contractenrecht

WMCO gewijzigd, ondernemers eerder meldingsplichtig bij collectief ontslag sinds 1 maart 2012

| 07-03-2012

Voor de vraag of de WMCO van toepassing is tellen sinds 1 maart 2012 alle vormen van beëindiging van het dienstverband mee.

Lees verder: WMCO gewijzigd, ondernemers eerder meldingsplichtig bij collectief ontslag sinds 1 maart 2012

Enge uitleg van het begrip “inbreuk op privacy” ten aanzien van rechtspersonen

| 21-02-2012

Op 17 februari 2012 deed de rechtbank Amsterdam uitspraak in het kort geding aangespannen door een niet nader genoemde stichting tegen Google Maps en Google Street view.

Lees verder: Enge uitleg van het begrip “inbreuk op privacy” ten aanzien van rechtspersonen

Over maskers, amuletten en de Eindbaas

| 31-01-2012

De Hoge Raad heeft in een uitspraak van 31 januari jl. beslist dat het afpakken van een virtueel masker en amulet uit een online computerspel diefstal is. De Hoge Raad overweegt dat virtuele items waarde hebben omdat er veel tijd en inspanning in is gestoken om de goederen te verzamelen. Dergelijke virtuele items kunnen dus worden aangemerkt als ‘goed’ in de zin van art. 310 Sr en zijn derhalve vatbaar voor diefstal, aldus de Hoge Raad.

Lees verder: Over maskers, amuletten en de Eindbaas

Is de werkgever aansprakelijk voor een burn-out?

| 18-01-2012

De indicatie dat een werknemer burn-outverschijnselen heeft dient niet lichtvaardig terzijde geschoven te worden. De diagnose ‘burn-out’, een psychologisch fenomeen, lijkt steeds vaker voor te komen.

Lees verder: Is de werkgever aansprakelijk voor een burn-out?

Veranderingen recht BV's

| 01-08-2011

De invoering van de Wet Personenvennootschappen en de herziening van het BV-recht worden niet voor 1 januari 2012 verwacht. De Eerste Kamer gaat de wetsvoorstellen gezamenlijk behandelen. Dit betekent dat de behandeling van het Wetsvoorstel Personenvennootschappen moet wachten tot de Invoeringswet Flexibilisering BV recht de Eerste Kamer heeft bereikt. Dit voorstel is nu nog in behandeling bij de Tweede Kamer.